Sportul pastreaza inima sanatoasa !

Toti oamenii vor sa fie sanatosi, cauta remedii pentru bolile pe care stiu ca le au ori incearca sa pescuiasca numai hrana lipsita de otravitoarele ”E”-uri la sedintele de shop-ing, dar uita sa se raporteze la trecut si sa vada ca predecesorii nostri erau muuuuult mai sanatosi. De asemenea uitam deseori sa aplicam povete de sute si chiar mii de ani, un exemplu fiind latinescul  ”Mens sana in corpore sano”!

In ziua de astazi un  om sanatos este acela care nu si-a facut analizele si nu stie ca de fapt nu este sanatos 😀 ! Indiferent de tipul de analize si investigatii, peste 80% din oameni fac aceste ”scotociri medicale” doar atunci cand constata schimbari in starea de sanatate sau, mai rau, atunci cand sunt deja internati in spitale pentru diferite afectiuni. Eu nu fac nota discordanta si ma numar in masa celor 80 % din cetateni cu precizarea ca la stomatolog ma duc fara sa ma impinga de la spate vreo durere de masea sau dinte , insa fac acest lucru de FRICA. O vorba din popor si chiar un adevar medical spune ca INIMA NU DOARE, si poate ca ar fi fost mai bine sa doara sa-i iau frica dupa modelul danturii, dar acest adevar m-a facut sa nu-mi verific starea de sanatate a inimii pana acum si sa nu-i acord vreo ingrijire speciala inimii cu toate ca este stiut faptul ca ea este motorul corpului, iar corpul fara motor este doar o cantitate de oase si carne.

Luna septembrie este luna inimii, iar BECEL respecta acest lucru si ofera GRATUIT in clinicile partenere Medsana pentru toti doritorii analiza colesterolului total in vederea stabilirii primelor indicii cu privire la starea de sanatate a inimii omului. Sigur oricine cunoaste faptul ca un control de rutina are mai mare valoare decat un tratament urgent intrucat prin descoperirea timpurie a unei afectiuni se ofera posibilitatea intampinarii bolii si opririi dezvoltarii acesteia, fapt care da o valoare si mai mare campaniei!

In spiritul proverbului  latinesc enuntat mai sus imi permit sa ofer unele sfaturi celor care doresc sa-si mentina inima sanatoasa prin sport si miscare. Nu as putea folosi ca sursa de informare decat sfaturile unui om foarte activ Valentin Bosioc antrenor personal, instructor aerobic-fitness și tehnician nutriționist acreditat, cu recunoaştere naţională şi internaţională. Valentin care arata intr-un fel perfect sanatos ne spune ca  mai multa miscare si exercitiu aduce o stare de bine generala si mentina inima sanatoasa. De asemenea acesta mai spune ca inima este un muschi ( asa cum am invatat cu totii la scoala ) si va deveni mai puternica prin activitate fizica sustinuta si exercitii cardiovasculare. Fiind mai puternica, inima va depune mai putin efort pentru a pompa sange in corpul nostru, iar acest lucru inlatura starea de oboseala a inimii. Fiind mai activi zi de zi vom da inimii forta care ii trebuie pentru a fi cu adevarat sanatoasa.

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Sportul pastreaza inima sanatoasa !&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s