Actor pentru a doua sansa!

La nivel national se face din ce in ce mai cunoscut apelul adresat lumii intregi de a trece peste bariere si conceptii limitate si astfel sa se constientizeze faptul ca voit sau nu sunt persoane care comit greseli iar aceste greseli îi costa destul de scump si anume o perioada de privare de libertate. Imediat ce își ispasesc pedeapsa, detinutii nu trebuiesc stigmatizati deoarece si-au ispasit pedeapsa si este incorect ca societatea sa-i condamne la nesfarsit. Datorita unor prejudecati intalnite in societate, între 60% și 80% din totalul populaţiei carcerale din România revine, mai devreme sau mai târziu, în penitenciar, potrivit unui sondaj realizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru ca nu reusesc sa se incadreze in campul muncii si sa nu mai cada in abateri. Cred ca suntem cu totii de acord ca in conditiile in care s-ar reusi scaderea acestui procent ingrijorator al recidivei intreaga societate ar avea de castigat prin neproducerea unor infractiuni.

Pentru a elimina tendinta de stigmatizare o sa va spun ca oricare dintre noi poate comite o greseala si sa-i fie daramat astfel castelul vietii indiferent de treapta scarii sociale pe care se afla la un moment dat, intrucat sunt si multe fapte prevazute de legea penală care chiar daca sunt comise fara intentie directa tot pedeapsa cu inchisoarea prevad. Un caz care dovedeste imprevizibilitatea vietii este cel al lui Ştefan Cosma actualmente deținut la Penitenciarul Focşani, un om care renaste chiar dintre zidurile penitenciarului si dovedeste ca e constient ca drumul care l-a adus dupa gratii nu trebuia urmat. La data de 11.10.2013 Ateneul Popular ”Mr. Ghe. Pastia” din Focsani a fost gazda spectacolului ”Buzunarul cu pâine” in care actori au fost Stefan Cosma si Viorel Andrei aflat in acelasi fel de impas al vietii. Nu am putut fi prezent desi imi doream insa am vazut inregistrarea spectacolului si chiar mi-a placut ce am vazut.

Iata cum se pot acorda sanse de integrare in munca detinutilor, iar eu chiar sunt adeptul sintagmei ”a doua sansa” si cred cu toata convingerea in puterea oamenilor de a reveni pe drumul bun in societate chiar daca s-au ratacit anterior !


Reclame

3 gânduri despre &8222;Actor pentru a doua sansa!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s