Blogger european – editia 2013 !

Eu mi-s nou in comunitatea bloggerilor si trebuie sa recunosc ca aceasta campanie de pe platforma Blogalinitiative mi-a adus informatii noi . Astfel am aflat ca anul  viitor va sta sub semnul constientizarii cetatenilor Uniunii Europene cu privire la drepturile lor. Toţi cei 500 de milioane de cetăţeni europeni beneficiază de drepturi în viaţa de fiecare zi, iar avantajele pe care le conferă acestea se răsfrâng şi asupra economiei UE.

Datorită cetățeniei UE, care a fost introdusă în 1993 prin Tratatul de la Maastricht și a cărei a 20-a aniversare se sărbătorește în acest an, toți resortisanții celor 27 de state membre ale UE beneficiază, în calitate de cetățeni ai UE, de un set de drepturi suplimentare. Printre acestea se numără dreptul la liberă circulație și ședere pe teritoriul UE, dreptul de a vota și de a candida la alegerile locale și europene în țara de reședință sau dreptul de a beneficia de protecție consulară în străinătate în aceleași condiții ca resortisanții unui alt stat membru atunci când țara lor de origine nu este reprezentată.

Raportul Comisiei Europene din 2010 privind cetăţenia UE indică faptul că cetăţenii europeni nu profită din plin de drepturile lor întrucât nu le cunosc. Este vorba în special de dreptul la liberă circulaţie şi dreptul de stabilire în alte ţări ale Uniunii. Din acest motiv, Anul european al cetățenilor are drept scop promovarea si explicarea acestor drepturi în rândul cetățenilor, precum și garantarea faptului că aceștia nu întâmpină dificultăți în exercitarea drepturilor ce derivă din Tratatul UE.

 Nu ma tenteaza sa ma stabilesc in alte tari ale Uniunii Europene deoarece la varsta mea cea mai indicata este linistea insa sunt convins ca sunt tineri care pot sa se dezvolte profesional mai bine in alte tari si care nu stiu ca au dreptul de a calatori si a se stabili in oricare tara.

Pentru concursul Blogger European!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s