Despre virusul HPV

Cea mai recenta campanie Blogalinitiative este dedicata unui subiect sensibil, un subiect care trebuie sa fie in atentia a cel putin jumatate din populatia tarii adica a femeilor.

 Nu sunt tata de fata, dar daca as fi i-as spune cam ca :

” – Draga mea, in Romania anual peste 300 de femei primesc diagnosticul de cancer de col uterin, o boala necrutatoare provocata in procent de 99,7% de catre virusul HPV! Oamenii de stiinta au descoperit acest lucru si tot ei au realizat un vaccin impotriva acestui virus, dar care previne si alteafectiuni – vegetatii venerine si alte cancere ( penian, anal, vulvar ). Acest vaccin nu contine virusul propriu zis necesar pentru producerea de anticorpi de catre corp , ci doar imita structura virusului. Cu toate ca infectia cu virusul HPV, care se transmite prin act sexual, nu genereaza cancer intotdeauna exista un numar alarmant de cazuri de femei diagnosticate deja cu cancer de col uterin- 40.000  si e un motiv de ingrijorare. Acest vaccin fiind autorizat de Agentia Europeana a medicamentului este folosit in procent destul de important in toate tarile europene, in unele in procentaj de aproape 80 % la fetitele de 11- 14 ani – varsta optima ( inainte de inceperea activitatii sexuale) .

Ai posibilitatea, fiind destul de mare, sa afli mai multe detalii din nemarginitul internet precum si de la doctorul de familie la care eu as vrea sa apelam pentru acest lucru. Eu as dori sa fii de acord cu vaccinarea si astept parerea ta argumentata. Oamenii de stiinta au gasit in acest vaccin poate singurul prieten al femeilor in lupta cu virusul periculos „

Aceasta scrisoare face parte dintr-o campanie initiata de Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin si Clinica Fertilia, cu ocazia Saptamanii Europene a Imunizarii si are ca scop informarea femeilor cu privire la importanta preventiei, pe tot parcursul vietii. Tu ce o inveti pe fiica ta?

2 comentarii la &8222;Despre virusul HPV&8221;

  1. am zis sa ma alatur si eu unei cauze importante. in plus chiar dimineata vorbeam cu sotia mea si am vazut ca nici ea nu stia multe din informatiile ce le aflasem eu in timpul documentarii ! Ms. de vizita !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s