Simona Halep impozitată 16 % !

Toata suflarea națiunii se bucură de extraordinara performanță a jucătoarei de tenis a României Simona Halep ajunsă acum pe locul 3 în clasamnetul mondial atât prin rezultatele muncii sale cât și printr-o conjunctură favorabilă .

Aflăm la televizor că minunea tenisului românesc s-a zbătut în mari nevoi financiare împreună cu familia pentru a reuși să-și continue pregatirea zi de zi lună de lună , an de an și a ajuns astăzi la aproximativ 4,5 milioane de euro câștig din tenis.

Pe facebook am urmărit multe postări referitoare la sportivă , dar punctul de vedere al lui Liviu Perișan mi s-a părut neabordat de nimeni și m-a pus pe gânduri :

@Felicitari părinţilor şi ei! Noi (ca naţiune, stat şi indivizi) nu avem absolut niciun merit. Din contra. Toţi acum încearcă să se lipească de fata asta pentru oarece capital politic, de imagine, etc. Are prea mult bun simt fata asta. Halep o să plătească 16% taxe statului român ca orice buticar in timp ce acelasi stat a tolerat 25 de ani o clica de ,,oameni de fotbal” care au evazionat miliarde de euro si au traficat 3 generatii de fotbalisti. De fapt statul nu e in stare sa faca ceva inteligent cu Halep nici acum. Eu o scuteam de impozitul de 16% daca dadea 5% din tot ce castiga pentru un fond din care sa facem si noi naibii un centru de excelenţă în tenis sau să dam burse prichindeilor. Alta era situatia daca acum 10 ani parintii lui Halep primeau macar 25% subventie din cheltuielile de antrenament

 și mai spunea foarte bine argumentat :

@Ideea este ca trebuie sa gasim o formula financiara stimulativa pentru Halep. Altfel o sa+si schimbe domiciliul fiscal in Monaco sau alt paradis fiscal si noi nu o sa luam nimic. Fata asta poate ajunge in 10 ani sa castige o avere de 45 milioane dolari in premii si inca pe atat din publicitate. Macar un 30 de milioane de dolari SUA va castiga. Daca statul nu se caliceste si cere doar un 5% pentru reinvestit in tenis atunci ramane cu 1,5 milioane. Cum crescutul unui tenisman de performanta se invarte la 100.000 dolari rezulta ca Halep poate genera in 10 ani cca. 15 tenismani de valoare similară din rândul juniorilor selectati intr+un centru de excelenta. Daca la randul lor, cei 15 tenismani produc macar 5 milioane dolari rezultă ca statul va taxa 5% din 75 milioane, adică 3.8 milioane dolari in 10 ani. Adica scoate paguba plus un profit de 2.25 milioane pe care il poate investi intr+un program de tenis de masa sau in stimularea juniorilor de valoare cu burse de 100.000 euro, burse care ar permite si tinerilor talentati precum Simona, fara parinti bogati, sa practice tenis de performanta. Nu cred ca Halep nu ar fi de acord sa plateasca 5% pentru tenis. Insa cred ca-i vine foarte greu, ca si noua tuturor, să plateasca 16% pentru un stat care o sa-i toace banii din taxe pe prostii.

CE SPUNETI , SA PLECE IN PARADIS FISCAL SAU SĂ PUNEM GUVERNATII LA TREABĂ PENTRU CA NU AU FOST PREZENTI ATUNCI CAND PUTEA SA INTRERUPA PREGATIRILE DIN LIPSA BANILOR DAR ACUM VOR IMPOZITE ?

Iata ce face fetita asta :

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s