Bacalaureatii si somajul

Cu chiu cu vai s/a terminat sesiunea examenelor de Bacalaureat si dupa ce o parte insemnata a liceenilor a constatat ca a cam  ~ taiat frunza la caini ~ prin liceu, a venit randul Romaniei sa le arate tinerilor aruncati in valtoarea vietii oamenilor mari, ca pana acum si ea , tara, a taiat frunze la caini si nu a pregatit venirea fortei de munca in vederea atribuirii de locuri de munca. Si uite asa am ajuns sa vedem inca o generatie care va incepe sa/si asigure cele necesare prin pacalirea sau chiar furtul apropiatilor.

O parte a tinerilor va fi beneficiara a indemnizatiilor de somaj care au rolul de a/i tine in viata si a nu/i lasa sa moara de foame  , cu conditia ca acestia sa nu fie fumatori 😀 , o parte va pleca in cautarea unei slujbe in afara tarii in timp ce altii vor continua studiile la facultati si scoli post liceale mai ales ca unel nu mai conditioneaza calitatea de student/elev cu cea de absolvent de liceu cu examenul de bacalaureat absolvit.

Exista insa pe piata muncii din Romania o nevoie acuta de meseriasi, profesionisti, oameni care sa cunoasca perfect tainele unei anumite meserii fie ea de strungar, electrician, zidar, tractorist etc iar aceasta nevoie se va resimti cu adevarat in maxim 15 ani de zile cand ultimii absolventi ai scolilor profesionale de dinainte de anul 1989, scoli care aduceau personal calificat in industrie, isi vor depune dosarele de pensionare.

De ce tinerilor acceptati sa fiti batjocoriti pentru perlele de la bac si nu imbratisati o meserie pe care sa o faceti cu profesionalism dupa ani de instruire in scolile profesionale? De ce a devenit BAC-ul o necesitate daca puteti avea paine pe masa prin munca cinstita ? Nu e mai simplu ca fiecare dintre noi sa se evalueze corect si sa-si calculeze pasii in viata?

De ce a devenit scoala profesionala o jignire si elevii ei sunt catalogati ca fiind prosti ? pentru o meserie chiar nu trebuie inteligenta ?

MESERIA E BRATARA DE AUR !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s