Să fim buni…

Blogalinitiative are o campanie tare interesantă, campanie care este premiul acordat colegului nostru blogger Constantin și esența ei este aceea de a determina oamenii să facă fapte bune oricând și să nu aștepte sărbători religioase ori alte ocazii oficiale pentru a ajuta un om.

Ei bine pot spune că eu chiar am ajutat recent nu unul, ci mai mulți oameni prin aceea că am DONAT sânge , iar acest sânge donat de mine va ajuta cel puțin 3 bolnavi deoarece :

Prin donarea de sânge se acordă un mare ajutor persoanelor care  au nevoie de  acest lichid vital reușindu-se de multe ori salvarea nu doar a unei vieți, ci chiar viețile a trei persoane deoarece din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți.

  • Celulele roșii (hematiile) – se pot păstra 35 zile și se folosesc în special la pacienții din sălile de operații și reanimare.
  • Trombocitele – se pot păstra maxim 5 zile și sunt de mare ajutor bolnavilor de cancer și leucemie.
  • Plasma – poate fi congelată și rezistă până la un an, este folosită în principal în tratamentele accidentaților și bolnavilor cu arsuri.

 Cel mai important este că am făcut public acest lucru deoarece este cerință a campaniei și sper ca prin acest mod să pot determina, convinge, încuraja cât mai mulți oameni să doneze sânge întrucât sângele înseamnă viață.

carnet de donator
carnet de donator
Anunțuri

Un gând despre &8222;Să fim buni…&8221;

  1. Jos palaria in fata celor care doneaza sange! Si aici statul roman ar trebui sa creeze mai multe conditii pentru cei care doneaza, mai ales ca viata are prioritate!

    Iti multumesc mult pentru faptul ca ai raspuns la provocare!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s